LET OP: ONS TELEFOONNUMMER IS GEWIJZIGD

instructeurs

Caroline de la Parra    hoofdinstructeur  alle afdelingen

Mijn naam is Caroline de la Parra Woudstra 

Sinds mijn vroege jeugd ben ik al met dieren bezig en wilde ik graag boerin worden of iets anders met dieren. Nadat ik bij mijn broer Cor Woudstra ben wezen kijken naar een politie honden keuring wist ik het "Dit wil ik doen"  In mijn start tijd mocht je als vrouw nog niet trainen op een knpv (koninklijke Nederlandse politiehonden vereniging) terrein dus ben ik uit geweken naar Duitsland waar ik IGP  (Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung) ben gaan trainen met mijn honden Sinds ik het huis uit ben gegaan heb ik honden gehad en ben toen gestart met mijn Hollandse Herder Ruwhaar Heer Swieber van het Vrijbuitersnest.  Ook heb ik gedrag en gehoorzaamheid op landelijk niveau getraind en dat was ook pittig. 

Sinds ik bij trainde bij de IPG, en later bij de KNPV, en in aanraking kwam met speurhonden heb ik mij hier in gespecialiseerd. 

Nu train ik met Wilma  speurhond en blijf mezelf steeds meer uitdagen door cursussen te doen. Sinds maart 2022 is Silas bij ons komen wonen, dit is een Working Cocker Spaniel.

Mocht u nog vragen hebben dan mag u mij altijd aanspreken en gaan we onder een het genot van een kopje koffie uw vragen beantwoorden. 

Les geven doe ik al lange tijd, eerst bij een groep waar we IGP trainde, jonge agenten met hun pups getraind en veel G en G lessen

(gedrag en gehoorzaamheid) gegeven.  Ook heb ik mijn onderwijs assistenten diploma hier heb ik goed geleerd hoe je lessen in elkaar zet en hoe je de lessen leuk houd  en heb ik mijn basis kennis honden met een 9 heb afgerond.  Via de KNPV heb ik een cursus Basis Kennis Dresseur gedaan en hier ben ik ook voor geslaagd met gemiddeld een 8.   

Zoals u ziet ik ben nog steeds niet uitgeleerd.

Ook trainen wij in onze huissituatie pups voor speurhond om hen een werpplek te kunnen gaan geven bij de politie, douane of andere instellingen waar ze hun neus kunnen laten werken.

U ziet onze hele dag is de hond bij ons en zijn we er mee bezig maar we willen niets anders meer.

Ik ben hoofdinstructeur voor de Academie voor Speurhonden en geef in elk onderdeel les. Zoals u kunt lezen hebben we verschillende instructeurs voor verschillende onderdelen.  Bij onze instructeurs ziet u soms  staan, in opleiding, dit is niet dat ze niet opgeleid zijn of volledig instructeurs zijn, maar dat ze nog meer willen leren over de verschillende onderdelen. Voor het onderdeel mantrailen is er nog geen examen landelijk maar daar zijn wij als academie voor speurhonden mee bezig om die te realiseren.

 

Rob de la Parra   eigenaar/instructeur/boekhouder

Mijn naam is Rob de la Parra en ik ben de eigenaar van de Academie voor Speurhonden.

Zelf houd ik mij bezig met de boekhouding en de aanmeldingen van nieuwe cursisten.  Heel soms geef ik les als Caroline even geen tijd heeft of wegens ziekte.  Zoals jullie konden lezen bij Caroline hebben wij de hele dag honden om ons heen en is het mijn "taak" geworden om de honden uit te laten.  Sinds onze hondenschool in 2019 gestart is heb ik mij verdiept in het hondengedrag en dankzij de lessen die Caroline en ik samen doen leer ik nog elke dag bij.  Lesgeven is iets wat ik al deed maar dan als leraar, nu werk ik op een boekhouders kantoor.  

Nadat ik op mijzelf kwam wonen heb ik honden gehad en mijn grootste vriend was Max de labrador, hij is helaas veel te jong gestorven. Max heeft mij met zijn labradorkoppigheid veel geleerd. Ze zeggen niet voor niets "je krijgt de hond die bij je past"  nou dat was echt zo, we kenden elkaar door en door en hadden aan een blik voldoende om te weten wat de ander wilde. 

Nu hebben we dus meerdere honden en ook zij stellen ons vaak voor de uitdaging die ik dan ook graag aanvaard.

Onze honden zijn Mechelse herder Wilma, Duitse Staande Draadhaar Tukker en Working Cocker Spaniel Silas.

Ook hebben wij een pup van Wilma gehouden zij heet Aukje en zij wordt ook opgeleid tot speurhond.

 

Denise van Veen    mantrailing, spoorlopen en detectie instructeur

Ik ben Denise  en ik ben sinds november 2020 lid van de Academie  voor Speurhonden. Samen met mijn vriend hebben we twee   honden en twee poezen woon ik in de Lutte. We hebben onze Roemeense hond Wortel nu 1 jaar en trainen ook 1 jaar bij Caro’s hondenschool.  Sinds kort hebben we Beer overgenomen, Beer is een Kaukasische Owcharka 

Omdat mijn hond niets met andere hondjes had en we wel graag iets met haar wilde doen zijn we in het speuren gerold. Het is voor haar de ultieme uitlaat klep en ze haalt hier enorm veel voldoening uit. Het is daarom niet alleen leuk voor mij maar een leuke sport voor mijn hond om haar continue uit te dagen en nieuwe dingen te ontdekken. Toen ze net in Nederland was, waren 3 stappen buiten de deur al teveel. Nu speurt ze overal en is ze nieuwsgierig en nergens meer bang voor. Omdat het ons beide zo goed bevalt en ik er meer over wilde leren, heb ik samen met Caroline de opleiding bij de Nederlands detectie bond tot detectie instructeur gedaan. Nu kan ik ook andere mensen helpen om detectie aan te leren.  Ook in de andere onderdelen worden we opgeleid en samen met Caroline ben ik in de avond de aangewezen persoon om uw vragen te behandelen.

naomi kockmann   instucteur mantrailen, spoorlopen en Detectie 

De volgende in rij ben ik!

Mijn naam is Naomi Kockmann en ik ondersteun met name bij het onderdeel mantrailen.

Ik ben woonachtig in Oldenzaal en heb een leuke en lieve Schapendoes reu.

Als pup zijnde hebben wij samen eerst de gehoorzaamheid cursussen gevolgd en zijn daarna doorgestroomd naar de AVS. Een Schapendoes is een ras soort met veel energie en wordt graag bezig gehouden. Het doen van detectie en mantrailen haalt hij dan ook merkbaar veel voldoening uit.

Bij het onderdeel mantrailen zie je (wekelijks) bij honden vooruitgang, wat het maakt dat we zowel baas als hond goed kunnen blijven uitdagen. Ook zie je naarmate de tijd dat de band tussen beide sterker wordt, ze goed leren samen te werken en de hond leren te vertrouwen.

Het soort hond maakt hierin niks uit, ze moeten het vooral leuk vinden! En dat is waar ik graag onderdeel van uitmaak.

Samen met Caroline ben ik in de middagen uw aanspreekpunt. 

Roy slagman   basis-instructeur  mantrailen, detectie en gedrag en gehoorzaamhied,  gediplomeerd Rally obidence instructeur

 

Mijn naam is Roy Slagman en ik ben instructeur in opleiding voor de speurhonden en dan vooral voor de discipline mantrailen.

Ik ben getrouwd met Romy Slagman - Kok en samen hebben wij een zoon genaamd Jayson en een dochter Kiki.  In onze thuissituatie hebben wij één hond, Storm een Mechelse herder. 

We zijn op de Caro´s Hondenschool begonnen met puppycursus tot gevorderden en hebben hiervoor onze certificaten gehaald, hier geef ik gedrag en gehoorzaamheid training en ben ik dan ook inzetbaar voor de agressieve honden.  We zijn begonnen met speuren omdat we een nieuwe uitdaging voor onze honden zochten.  Aangezien ik op de hondenschool al help met de trainingen hebben ze mij gevraagd om ook mantrailing te gaan geven. 

Door mijn werk ben ik helaas niet elke maandagavond aanwezig. Maar ik hoop u zo vaak mogelijk te begeleiden. 

luisa Fiselier  basis-instructeur voor mantrailing, detectie en praktijkspeuren

Hallo mijn naam is Luisa Fiselier,

ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Losser.

Zelf ben ik kapster, naast mijn baan probeer ik zoveel mogelijk te doen met mijn knappe mechelse herder reu Badu.

Samen met Badu train ik op maandag voor mantrailen en op woensdag voor detectie.

Vaak gaat mijn vriend Milo ook mee naar de trainingen en hij traint dan ook met onze Badu. 

Hierbij help ik zelf mee op maandagmiddag met het mantrailen en op de woensdagavond help ik soms bij Detectie.

 

 

Adelheid Beuting    instructeur in opleiding mantrailen en praktijkspeuren

Sedert 2021 trainen wij bij Caro´s Hondenschool en hebben in 2022 de overstap gemaakt naar de Academie voor Speurhonden. En trainen hier met twee honden, Lizzy een Hollandse Herder teef en Hendrik een kruising Mechelse Herder. Sedert kinds af aan ben ik omringd van vele dieren waaronder honden en katten. Met Hendrik en Lizzy hebben we de puppencursus gevolgd en daarnaast ook mantrailen en detectie. Een aantal maanden voor dat ik dit dus schrijf werd ik gevraagd of ik instructeur in opleiding  te worden en dat heb ik dus aangenomen voor de mantrailing en praktijkspeuren. Ik wil me ten volle inzetten om de kennis die ik heb en vergaar te delen met de anderen op de academie voor speurhonden, daar waar we elkaar ondersteunen en helpen om lekker samen te kunnen trainen met onze honden. Ook op de woensdag help ik met detectie maar dat is dan als hulp voor de anderen zoals elke cursist hulp voor anderen zijn.

Veerle Huisjes      instructeur detectie en mantrailen in opleiding 

Hoi allemaal,

Mijn naam is Veerle Huisjes en ik ben één van de instructrices bij de detectie! Zelf train ik nu een paar jaar met mijn Beagles bij Caroline en dit vind ik er erg leuk en leerzaam om te doen!
Samen aan het werk gaan met je hond en zien dat je hond plezier uit het werk haalt, is voor mij de grootste reden om te speuren met mijn honden.
Ik zal proberen mijzelf kort voor te stellen; samen met mijn vader heb ik een Beagle kennel genaamd Vanhuussies. Wij fokken met onze Beagles. Iets wat ik ook geweldig vind om te doen! Ik ben iemand die houdt van gezelligheid en kletsen, maar wil op het moment van trainen ook het beste uit mijzelf en mijn hond halen. Als instructrice zal ik alles op alles zetten, om jouw het plezier van samenwerken met je hond te laten beleven. Ook hoop ik je de nodige kennis over het speuren/detectie te leren! Zie ik je bij de training?

Milo van dam                         basis instructeur mantrailen en in opleiding voor instructeur Detectie

Mijn naam is Milo van Dam ik ben 24 jaar en woon samen met Luisa in Losser.
Wij hebben sinds december 2020 een Mechelse herder genaamd Badu.

Na een half jaar merkten wij op dat Badu meer uitdaging nodig had. Zo zijn wij bij academie voor speurhonden uitgekomen.
Badu vind het geweldig om te speuren
Het is super om te zien dat je hond plezier haalt uit het speuren.

Als mijn werk het toelaat ben ik er op maandagmiddag en op woensdagavond.
Zelf ben in opleiding om instructeur te worden. Ik hoop in de toekomst veel honden te kunnen leren om goed te speuren, zodat zij net zoveel plezier halen uit het speuren als Badu.

Marion Scheffer                                                                           detectie ondersteuning

Hallo,
Mijn naam is Marion Scheffer.

In 2020 zijn Jindi en ik bij Caro's hondenschool begonnen met de puppycursus, inmiddels volgen wij met veel plezier de lessen gehoorzaamheid voor gevorderden.

Wij zijn tevens begonnen met detectie, omdat ik zag dat Jindi meer uitdaging nodig had en ik het zelf ook leuk vind om met haar te werken.

Kort geleden is mij gevraagd of ik wilde helpen met ondersteunen bij detectie op de woensdagavond.
Deze uitdaging ga ik dankbaar aan.

Indien het u ook wat lijkt zullen we elkaar daar zeker treffen en gezamenlijk een fijne tijd doorbrengen.