LET OP: ONS TELEFOONNUMMER IS GEWIJZIGD

Rally obedience 

Roy en Caroline hebben beiden hun Rally Obedience instructeurs cursus behaald en willen dit ook graag via de Academie voor Speurhonden gaan geven.  Ondanks dat het lijkt niets met Speuren te maken te hebben krijgen honden door Rally Obedience wel andere vorm van luisteren aangeboden die dan weer heel goed kan worden toegepast in het speuren.  Er is bijvoorbeeld een oefening waarbij je de hond stuurt door een tunnel of over de hoogte sprong, hierna komt de hond weer bij je. Stel nu je bent ergens waar je de hond met het speuren wil laten springen en jij moet dan onder iets door bijvoorbeeld prikkeldraad dan kan dit door deze oefeningen tijdens Rally Obedience gedaan te hebben nu veel gemakkelijker uitgevoerd.

De cursus Rally obedience gaat door als er 4 cursisten of meer zijn aangemeld.. De kosten zijn per les niet inbegrepen in de maandelijkse kosten van de AVS. De kosten zijn € 12,50 per uur.  Les tijden in overleg. De kosten zullen maandelijks betaald worden via een `tikkie` of contant. De cursus kan gegeven worden op een zaterdag van 11,30 tot 12,30 uur of op de woensdag middag van 14,30 tot 15,30 uur.

RALLY-O

Rally-O (waarbij de O staat voor ‘obedience’) is afkomstig uit Amerika. Eigenlijk is deze sport een mix van obedience (gehoorzaamheid).en opdrachten uitvoeren Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd.

waarom rally-o?

Bij deze vorm van hondensport ben je op een leuke, ontspannen manier aan het werken met je hond en loop je spannende, afwisselende parcoursen. Je mag je hond aanmoedigen in de ring door te praten, commando’s te geven, in je handen te klappen of door handsignalen te geven. Dat komt de sfeer tijdens een les ten goede. Rally-O is een energieke sport die zorgt voor vrolijke honden én vrolijke bazen.

 

voor wie is rally-o geschikt?

Voor iedereen die denkt dat een combinatie tussen gehoorzaamheid en behendigheid wel wat is voor hem en zijn hond. Kortom: voor alle honden van alle rassen of kruisingen, en de bazen die daarbij horen. Wel moet de hond een halfjaar oud zijn en wel een tijdje gehoorzaamheidstraining achter de rug hebben. In het Rally-O parcours kun je oefeningen tegenkomen als volgwerk, zitten, staan, en allerlei variaties hierop.