LET OP: ONS TELEFOONNUMMER IS GEWIJZIGD

wie zijn wij

Wij zijn Rob en Caroline de la Parra. Wij wonen in Enschede maar onze Academie Voor Speurhonden en hondenschool bevinden zich in Oldenzaal Nederland.

Caroline is sinds 1985 al met honden bezig en heeft zowel IGP 1, 2 en 3 maar ook Gedrag en Gehoorzaamheid gedaan. Na een korte stop in de hondenwereld is Caroline weer begonnen met het werken met honden en heeft nadien nog veel gedaan. Wij hebben zelf twee honden, Wilma een Mechelse herder teef van 2019, sinds maart 2022 woont Silas een working cocker spaniel bij ons, hij is geboren op 20 januari 2022

Maar dit zijn niet de enige honden wij hebben ook bijna altijd een pleeghond die bij ons gesocialiseerd wordt en opgevoed zodat hij/zij later als politiehond of als speurhond of als dual hond (dit betekend dat de honden zowel het beschermen als het speuren doen) kunnen gaan werken.  

Rob is door Caroline in de hondensport terecht gekomen en traint en wandelt veel met onze honden en helpt op de hondenschool alsook op de academie, en hij doet de boekhouding en de aanmeldingen. 

 

Wij zijn begonnen met Caro´s Hundeschule in 2019 en vanuit daar is deze Academie Voor Speurhonden begonnen.  In 2020 is er op de school een speurhonden groep gestart maar om dit beter en professioneler te maken is na maanden van overleg en beraad toch besloten om dit stukje hondenschool af te splitsen. Zodat we een betere en nog stabielere speurhonden groep en privé lessen kunnen geven  Nu is het niet zo dat Caro´s Hundeschule verdwijnt maar hier gaan we ons op gedrag en gehoorzaamheid specialiseren.

 

onze honden

Tukker is in 2023 verkocht aan stichting Kibo medical dogs 

https://www.kibomdd.com/

Hij gaat iemand begeleiden met PTSS. We zullen hem echt gaan missen.

Tukker  (geboren in Augustus 2020) is bij ons gekomen om opgeleid te worden tot speurhond, als hij klaar is hopen we dat hij als eerste Duitse Staande Draadhaar vanuit ons als speurhond bij de politie te mogen komen.. maar de opleiding is lang en zwaar maar hij doet het super. Hij zal met detectie op de kong gezet worden

Ook het speuren naar voorwerpen en het mantrailing vind hij prachtig dus hij wordt breed inzetbaar.  De ouders van Tukker wonen in Duitsland en zijn beide bejaagd, met andere woorden zij jagen op wild met hun eigenaren die jager zijn.  We merken dat Tukker ook goed jaagt maar hij jaagt op mensen zeg ik dan maar.   

------------------------------------------------------------------------------

Wilma (geboren oktober 2019) zou als politie hond opgevoed worden maar ze is veel te lief en we hebben toen besloten om haar als onze huishond en mede opvoedster van de pleegpups bij ons te laten. Nu zijn we bezig om haar met detectie en speuren toch iets te laten doen, en dat vind ze prachtig om te doen dus dat is voor haar een schot in de roos Ook willen we met Wilma een nestje fokken om haar goede genen door te geven. Wilma is een dochter van Bronco II  (nu genaamd Vito) die werkt als politie hond in bij het korps Midden Nederland. Een halfbroer, Yannick,  van Wilma werkt bij Defensie, haar andere halfbroer Zoran werkt in Amerika. Deze beide broers zijn bij ons als pleeghond geweest, en we zijn super trots op beiden reuen dat ze het zo goed doen. 

 

 

------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

In maart 2022 is Silas bij ons komen wonen. Silas is een working cocker spaniel.  Silas wordt ook in Detectie en in mantrailing maar vooral in detectie. Hij is een drukte maker eerste klas maar kan werken als de beste... dan is hij direct erbij met zijn gedachten. Dit is erg leuk om te zien dat hij dan vol zijn neus gebruikt. Silas zijn moeder werkt nog onder de valk zoals ze dat zeggen. Haar baas is een valkenier en jaagt zowel met valk als met geweer. 

Silas zal als dekreu ingezet worden voor passende teven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is Reggy, Reggy is een Gordondoedel zoals dat tegenwoordig heet. Reggy´s mama is een Gordon Setter en Reggy zijn papa een middelslag poedel. 

Reggy is bij ons om opgevoed te worden voor Stichting Kibo medical dogs.  Wij hebben toen we onze Tukker bij hen gebracht hebben gezegd en dat we altijd wel als gastgezin willen fungeren en dat is dus nu! Wat zijn we trots dat we dit mogen doen.  

Wilt u meer informatie over de stichting neemt u dan via de site contact met hen op... zij helpen u graag verder